Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!

Duiken in Mozambique (Indische Oceaan)

Tofo Beach ligt op 20 km van de historische havenstad Inhambane in het zuiden van Mozambique, zo'n 500 km ten noorden van de hoofdstad Maputo. De kilometerslange ongerepte, tropische stranden en de warme wateren van de Indische Oceaan met zijn rijke onderwaterwereld, hebben van Tofo al lang een populaire plaats gemaakt bij de Zuid-Afrikaanse duikers. Sinds kort begint ook de rest van de wereld Tofo als duikbestemming te ontdekken. Tofo is één van de weinig plaatsen ter wereld die het ganse jaar door manta's en walvishaaien in hun wateren hebben. Duikers op deze trip zien gemiddeld zo'n 20 manta's en zo'n 10 walvishaaien op hun reis! Sinds kort hebben zich ook een gerenommeerde specialist in manta's en een specialist in walvishaaien zich in het duikcentrum in het piepkleine Tofo gevestigd om deze vissen te bestuderen.

De beste periode. Dit is een zeer moeilijke vraag waarop het beste antwoord is dat het het ganse jaardoor goed is om te duiken in Tofo Beach. Voor het duiken kan je een super week, een zeer goede week en een goede week hebben, alles in dezelfde maand. De wind kan op elk moment van het jaar kalm zijn of hard waaien. De zichtbaarheid is ook sterk veranderlijk, van gemiddeld 10 tot 15 meter, tot 5 to 40 meter op elk moment van het jaar. Je kan 's morgens op manta reefs duiken en 20 meter zichtbaarheid hebben en de groep die 2 uur na je duikt heeft dan misschien maar 8 meter zichtbaarheid. Alles kan hier snel veranderen. Het enige wat wel zeker verschilt van periode tot periode is de watertemperatuur en de bultrug walvissen. Van april tot oktober is de watertemperatuur gemiddeld tussen de 26 en 29 graden celsius en van mei tot september ongeveer 20 tot 25 graden celsius. De bultruggen arriveren gedurende de maand juni en vertrekken weer rond eind oktober. Juli, augustus en september zijn de beste maanden indien je ook bultruggen wil zien. Je ziet ze meestal tussen de duiken door.

In de periode van de bultrug walvissen bestaat ook de mogelijkheid om met de walvissen te snorkelen als ze rustig zijn, als ze het water uitspringen is dit uiteraard niet mogelijk. Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. In Tofo heb je geen dagen na elkaar regen, meer passerende buien en het is overwegend zonnig. In de piek zomermaanden (december-januari) is het heel warm, 38 graden in de schaduw. Met de regens en de zwarmte van de zon zijn hier dan ook malariamuggen en anit-malaria preventie is noodzakelijk. Ondanks de warmte, de regen, de malaria en de occasionele cycloon, zijn de maanden november tot en met maart het "piekseizoen" voor het duiken in Tofo Beach. De Winter (onze zomer) brengt dan weer koelere en drogere lucht met zich mee, met dagtemperaturen tussen 21 en 28 graden in Tofo en 14 tot 20 graden in Kruger Park. Tijdens de wintermaanden (onze zomer) kan het 's nachts betrekkelijk koud zijn in Kruger Park, maar het seizoen is droog, het gras staat lager en er zijn minder waterpoelen, wat betekent dat de wildsafari's super zijn.