Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!

Duiken op Mauritius (Indische Oceaan)

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het weer is subtropisch, met een luchttemperatuur langs de kust rond de 25°. In de zomer loopt deze op tot ruim 30°. Oktober tot en met april is de beste periode om hier te duiken. In de overige maanden kan ook worden gedoken maar dan is het zicht onderwater minder. Mauritius is dus bekend voor duikers. Mauritius heeft een brede flora en fauna. In totaliteit zijn er 200 verschillende soorten van koraal, inclusief de beroemde zwarte koraal. Verschillende soorten van haaien, barracuda's, tonijn, rode snappers, roggen, alen, walvissen, dolfijnen, schildpadden, evenals diverse andere soorten vissen zoals inktvissen, krabben, pijlinktvis, leeuwvis zijn op deze duikbestemming te vinden.

Ook is het mogelijk dat u rondom Mauritius walvissen of dolfijnen tegenkomt, wanneer u verder van het rif en dieper gaat duiken. Duiken in Mauritius is niet alleen beperkt tot de riffen. Mauritius is van origine een vulkanisch land en er zijn heel wat grotten om te ontdekken. Ook vele wrakken om te duiken zijn te vinden op Mauritius. Mauritius heeft vele duiklocaties. De duikcondities zijn sterk afhankelijk waar u rond het eiland vertoeft. Bijvoorbeeld, de oostkust is kouder dan de westkust. Toch heeft de oostkust de beste duiklocaties van het eiland. Sommige delen in het zuiden hebben geen rif en zijn dus erg gevaarlijk door de grote golfbrekers. Het westen en het noorden van het eiland hebben recente wrakken dit tot zinken zijn gebracht om het leven rondom het rif te promoten.

Hieronder treft u een lijst van bekende duiksites aan, die veelal worden gebruikt door Mauritiaanse duikers:

De 'Kathedraal' bij Flic-en- Flac is waarschijnlijk de meest bekende van de duiklocaties. Het is een interessante klif die 35 meter diep gaat. Op de bodem kunt u een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. De grot wordt veelvuldig bezocht door zeekreeften en scholen van vissen.

De 'Serpent Rank' bij Flic-en-Flac moet u echt zien. In elk hoekje treft u wel een aal of een murene aan, sommigen met een lengte van 3 meter. Tevens zult u een hoeveelheid schorpioenen en leeuwvissen zien. Kijk uit voor de steenvis die op de rotsen ligt.Verder zijn op Mauritius bekend: Le Morne, Flic-en-Flac en Trou-Aux-Biches. Bij Grand Baie in het noorden is een interessante vulkanisch krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen. Sommige wrakken zijn bewust tot zinken gebracht door de Mauritius Marine Conservation Society. Deze wrakken kunnen worden gevonden bij Flic-En-Flac en bij Troux-Aux-Biches. Voorts zijn er nog andere wrakken verspreid rondom het eiland Mauritius, maar een groot deel zijn gebroken.Op Mauritius kunt u ook goed snorkelen.

Een ideale plek om te snorkelen is de lagune bij Flic-En-Flac. Het water reikt op veel plaatsen niet verder dan tot aan de borst. Hou wel in de gaten dat sommige plekken 3 meter diep zijn. Verschillende soorten van haaien, barracuda's, tonijn, rode snappers, roggen, alen, walvissen, dolfijnen, schildpadden, alsmede diverse andere soorten vissen zoals inktvissen, krabben, pijlinktvis, leeuwvis. Naast deze vissen en vissoorten treft u eveneens diverse wrakken, grotten, koraalriffen aan.