Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.

Galapagos eilanden Facific

Het nationale park de Galapagos eilanden is wereldberoemd. Het park ligt midden in de Pacific Ocean, zo’n duizend kilometer uit de kust van Ecuador. De archipel bestaat uit 13 grote en honderden kleine eilanden en vormt een uniek natuurgebied op de wereld. Door de geïsoleerde ligging van de eilanden vind je hier diersoorten die nergens anders op de wereld voorkomen. Op de eilanden hebben de dieren weinig tot geen natuurlijke vijanden en zijn daardoor zelfs voor mensen niet bang. Je kunt de meeste daarom van vrij dichtbij bewonderen.

Wie aan de Galapagos eilanden denkt, denkt aan Charles Darwin. Voor Charles Darwin, de Britse natuuronderzoeker, vormden de eilanden een uniek gebied waar hij de ontwikkeling van de soorten kon onderzoeken. Niet alleen onder water maar ook op het land is het verblijf in dit natuurgebied overweldigend: indrukwekkende steile kusten en vulkaanlandschappen, rotsbaaien vol met roodgroen gekleurde zeehagedissen en vele zandstrandjes die een rustplaats vormen voor zeeleeuwen met hun jongen. En dit is slechts een kleine greep uit de prachtige ontmoetingen die je op de Galapagos eilanden zult hebben! 

Gekozen is voor een verblijf op één van die eilanden, Santa Cruz. Je vliegt van Amsterdam naar Quito, van hieruit ga je per binnenlandse vlucht naar Baltra Island airport. Vanaf Baltra ga je per veerboot naar Santa Cruz. Hier wordt je opgehaald voor de transfer naar je hotel. Op weg naar je hotel wordt er gestopt bij de Santa Cruz Highlands om de Twins, twee vulkaankraters, te bezoeken. Dit is één van de mooiste geologische attracties van de eilanden. Nadat je je in het hotel hebt opgefrist, wacht je een excursie naar het Charles Darwin Research Station. Hier maak je alvast kennis met de wonderen van de Galapagos. 

Voor duikers is het verblijf in het nationale park de Galapagos eilanden een langgekoesterde droom die werkelijkheid wordt. Door de verschillende stromingen die bij de Galapagos eilanden samenkomen, worden zeer veel soorten dieren naar dit gebied gevoerd. De duiken die je maakt zijn dan ook onvergetelijk en niet te evenaren! Schildpadden, zeer veel verschillende soorten tropische en subtropische vissen, pinguïns, dolfijnen, manta’s, zeeleeuwen en diverse soorten haaien zoals de hamerhaai, walvishaai en de beruchte Galapagoshaai leven in de wateren van deze eilanden. Je waant je in een aflevering van National Geographic. Door de stromingen is het gebied vooral geschikt voor de gevorderde duiker. De watertemperatuur varieert van 18 tot 24 graden Celsius; een 7 mm-pak met kap is dan ook beslist geen overbodige luxe. Daarnaast zijn duikhandschoentjes onontbeerlijk omdat het onderwaterlandschap rotsachtig en ruig is met veel zeepokken.
 

Er kan het gehele jaar bij de Galapagos eilanden worden gedoken. Van december tot juni is de warmste periode, er is dan weinig wind en de zee is vrij kalm. Tijdens de periode juli tot november is er meer wind en kan de zee wat ruiger zijn, waardoor het zicht iets minder wordt.