Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.

Duiken in Belize (Caribisch gebied)

Belize, het vroegere Brits-Honduras, is gelegen aan de Caraïbische zee en grenst aan Mexico en Guatemala. Voor de ca. 300 kilometer lange kust liggen het op één na grootste barrièrerif ter wereld en meer dan 200 palmeneilandjes met hagelwitte stranden, de zogenaamde “cayes”. 

Tussen het rif en de kust liggen meer dan 200 cayes , zandige koraaleilandjes, met prachtige duikplekken zoals Blue Hole en Shark Ray Alley. Het vasteland is een paradijs voor natuurliefhebbers met zeer afwisselende landschappen. Langs de kust en in het noorden zijn er veel moerassen en mangroves. In het diepe binnenland komen de toppen van het Mayagebergte tot boven de 1000 meter. Hier ontspringen de vele rivieren die Belize doorkruisen. Het tropisch regenwoud bedekt zo'n 45% van het landoppervlak. Het land is ook bekend vanwege de honderden grottenstelsels. Beroemd zijn eveneens de indrukwekkende ruïnes van de Maya's. Door haar geschiedenis is de bevolkingssamenstelling van Belize zeer divers. De belangrijkste etnische groepen vormen de mestiezen, de creolen, de indianen (vooral Maya's) en zwarte Cariben. Engels is de officiële taal in Belize, Spaans wordt door 15% van de bevolking gesproken maar de omgangstaal in Belize is het (Engels) Creools, wat nog het meest lijkt op de taal van Jamaica.  

Het duiken op Belize wordt gekenmerkt door verpleegsterhaaien, roggen, schildpadden, canyons, zachte koraalsoorten, sponsen, tarpons, engelvissen, etc. Belize is een paradijs voor duikers, maar ook voor snorkelaars. Door Het prachtige Barrier Reef voor de kust herbergt een enorme hoeveelheid duikspots. Niet ver van Ambergris Caye vindt u de Hol Chan Marine Reserve, een beschermd onderwaternatuurpark. Hier ligt ook Shark Ray Alley, waar vaak tientallen roggen en haaien te zien zijn. Midden in het Lighthouse Atoll, vinden we de Blue Hole, één van de verbazingwekkendste duikspots ter wereld. Dit cirkelvormig gat in de zeebodem met een doorsnede van ruim 300 meter en een diepte van 125 meter is voor duikers een ware droom vanwege de bizarre druipsteenformaties en de vele vissen.  

Een top duikattractie is de jaarlijkse migratie van de Walvishaaien bij Placencia. Deze migratie vindt plaats van maart t/m juni. Maart en april is de beste tijd om deze reuze van de zee te zien! Naast de walvishaaien biedt Placencia ook stijlwand- en grotduiken.