Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.

Duiken Caribisch gebied Duikreizen duikbestemmingen en duikvakanties op één duikplek Duiktrips.nl

Duiken in Tobago (Caribisch gebied)

Tobago is 43 km lang en 11 km breed, te vergelijken met 3x Texel. Het landschap wordt bepaald door bosrijke heuvels, watervallen, schilderachtige dorpjes en een grillige kustlijn met idyllische baaien. Hier bevind zich ook het oudste beschermde regenwoud van het westelijk halfrond.

 

De bevolking is uiterst vriendelijk en doordat iedereen Engels spreekt is het makkelijk een praatje aan te knopen. Tobago is nog authentiek en kent een opkomend kleinschalig toerisme.

Tobago is een van oorsprong vulkanische eiland, gelegen 30 km ten noorden van Venezuela in het uiterste zuidoosten van de Caribische zee. Tobago vormt samen met Trinidad een onafhankelijke republiek en zijn lid van de Britse Gemenebest. Aan de Britse overheersing danken de eilanden hun voertaal Engels en het rijden op de linkerweghelft.

 

Duiken in Mexico (Caribisch gebied)

Mexico is een kleurrijk land met een bijzonder rijke historie waar je maar niet uitgekeken raakt! Yucatan, het schiereiland aan de oostkant van Mexico, biedt alles voor een perfecte vakantie: aangename temperaturen, witte zandstranden, en uiteraard goede duikmogelijkheden.

Yucatan is de bakermat van de Mayacultuur. Hier vind u talloze overblijfselen van eeuwenoude Mayasteden. Duikers krijgen in Mexico te maken met stromingen. Hierdoor worden vele grote groepen vissen aangetrokken. Je maakt hier voornamelijk stromingsduiken.

Duik dieper >>>

   

Duiken op Curaçao (Nederlandse Antillen)

Altijd waaiende passaatwinden, de heerlijke zon en de opzwepende en altijd aanwezige muziek, vaak met dans, geven je vierentwintig uur per dag een vakantiegevoel. Curaçao beschikt over een unieke flora en fauna. Plantensoorten die bijna nergens anders voorkomen en een dierenrijk dat zeer de moeite waard is maken Curaçao ook voor de natuurliefhebber tot een prachtige vakantiebestemming.

 

Een bezoek aan de grotten van Hato, met prachtige druipsteenformaties, muurschilderingen en ondergrondse watervallen, is een indrukwekkende belevenis.

Duik dieper >>>

   

Duiken op Bonaire (Nederlandse Antillen)

Het hoofdstadje Kralendijk met haar vele oude koloniale gebouwen is zeer sfeervol. Het is echter heel klein, in ongeveer 15 minuten wandel je het hele centrum rond. Het uitgaansleven is bescheiden maar gezellig met enkele goede restaurantjes, bars en een discotheek.

Bonaire is een typische Caraibisch eiland, vrij klein met een bijzonder vriendelijke bevolking en een zeer ontspannen sfeer. De kleurrijke mix van samengesmolten nationaliteiten geven het eiland een bijzondere Creoolse sfeer. Met een eigen stijl van kleding, muziek, dans en natuurlijk eten!  Liefhebbers van zon, duiken en rust komen hier volledig aan hun trekken. De gemiddelde temperatuur is 28 graden en gehele jaar door waait er een 'breeze' die voor een aangename verkoeling zorgt. 

Duik dieper >>>

   

Duiken in Belize (Caribisch gebied)

Belize, het vroegere Brits-Honduras, is gelegen aan de Caraïbische zee en grenst aan Mexico en Guatemala. Voor de ca. 300 kilometer lange kust liggen het op één na grootste barrièrerif ter wereld en meer dan 200 palmeneilandjes met hagelwitte stranden, de zogenaamde “cayes”. 

Tussen het rif en de kust liggen meer dan 200 cayes , zandige koraaleilandjes, met prachtige duikplekken zoals Blue Hole en Shark Ray Alley. Het vasteland is een paradijs voor natuurliefhebbers met zeer afwisselende landschappen. Langs de kust en in het noorden zijn er veel moerassen en mangroves. In het diepe binnenland komen de toppen van het Mayagebergte tot boven de 1000 meter. Hier ontspringen de vele rivieren die Belize doorkruisen. Het tropisch regenwoud bedekt zo'n 45% van het landoppervlak.

Duik dieper >>>

   

Pagina 1 van 2