Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.

Duiken in Brazilïe (Atlantische Oceaan)

Fernando de Noronha is een geïsoleerde groep tropische vulkanische eilandjes in de zuid-Atlantische oceaan, zo'n 400 km uit de Braziliaanse noord-oostkust. Deze kleine archipel ligt zo'n 4 graden onder de evenaar en is gezegend met een gemiddelde jaartemperatuur van 29 graden celsius. Het grootste van de reeks kleine eilandjes met dezelfde naam als de archipel is slecht 17km² groot en je kan het vergelijken met een groenere versie van een Galapagos eiland. 

De eilandjes zijn eigenlijk de toppen van een reeks onderzeese bergen die vanaf een diepte van 4.000 meter naar omhoog rijzen! Amerigo Vespucci, aan wie het Amerikaanse continent zijn naam te danken heeft, ontdekte de eilandengroep. eeds in 1988 werd 70% van de wateren rond Fernando de Noronha tot Nationaal Onderwater Park uitgeroepen om zo de unieke identiteit van deze eilanden zowel boven als onder water te beschermen.

Fernando de Noronha is een model op gebied van natuurbehoud en er is slechts kleinschalige toeristische activiteit. Mede daardoor is het aantal bezoekers op de eilanden beperkt tot maximum 420 in totaal.

Het eiland telt zo'n 1.800 inwoners die zelfs voor verbouwingen aan hun huis materialen moeten gebruiken die door IBAMA zijn goedgekeurd. IBAMA is het Braziliaanse Instituut voor Natuurbehoud. De archipel is ook het toevluchtsoord voor de grootste broedkolonie zeevogels van alle zuid-Atlantische eilanden samen. De wateren rond Fernando de Noronha worden gevoed door de warme zuid-Equatoriale stroom waarvan het heldere water een zichtbaarheid van gemiddeld 30 à 40 meter meebrengt. Ook de watertemperatuur is een aangename 28° celsius. 

Het onderwaterleven: tot op heden zijn er 168 schelpenfamilies en 72 zeevruchtensoorten gedetermineerd. 230 vissoorten en 15 koraalsoorten maken deel uit van de rijke fauna en flora. Je vind er pelagische vissoorten zoals verschillende haaiensoorten, verschillende tonijnensoorten, jacks, roggen alsook de mantarog, grote barracuda's en nog vele andere vissoorten. Ook groupers, snappers en schildpadden behoren tot de bewoners van de kustwateren. Spinner Dolphins zijn tijdens de bootritten naar de verschillende duikplaatsen zeker van de partij.

In de wateren rond deze eilanden leeft één van de grootste groepen Spinner Dolphins ter wereld. Die groep van honderden dolfijnen zijn het ganse jaar door in Dolphin's Bay te zien en zijn de grootste groep residente Spinner Dolphins ter wereld. Spinner Dolphins danken hun naam aan de akrobatische sprongen die ze boven het wateroppervlak maken.