Text Size
Banner

Aanbevolen duikreizen

Overzicht van de duikreizen:
Vakantie Sharm el Sheikh
Schitterende 4* All Inclusive vakanties Sharm el Sheikh vanaf 299 Euro
Last-Minutes Egypte vanaf 199 Euro
De goedkoopste zonvakanties naar Hurghada Egypte. Nu al vanaf 199 Euro.
Duiken op de Malediven vanaf 1749 Euro
Duiken op de Malediven. Diva duiken. Filitheyo Duiken. Kuredu Duiken. Olhuveli Duiken. Vilu Reef Duiken.
Rondreizen door historisch en zon zeker Egypte
Luxe cruises. Veel historie en oudheden. Aansluitend aan rondreis strandvakantie en (leren) duiken mogelijk.
Indonesie Manado duiken
Bunaken park behoort tot één van de beste duikgebieden in de wereld.
Duiken in Hurghada Egypte
Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada Egypte. Altijd warm, zon zeker!
Duiken op de Filipijnen
Duiken op de Filipijnen bij Bohol, Cebu, Negros of Malapascua. De mooiste duikplaatsen op de Filipijnen.
Indonesie Bali duiken
Bali is dé droombestemming van Indonesië. Prachtige duiken.

Duiklocaties gespot

  • 1
  • 2
  • 3

Duikreizen duikbestemmingen en duikvakanties op één duikplek Duiktrips.nl

Duiken in Hurghada (Egypte)

Het ultieme strand-, snorkel en duikparadijzen aan de Rode Zee. Hurghada werd begin 1900 gesticht en was tot kort geleden een klein vissersdorp. Nu is het echter een van de belangrijkste toeristenplaatsen aan de Rode Zee en een internationaal centrum voor de watersport. Hier kun je o.a. actief bezig zijn met windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en vooral natuurlijk snorkelen en duiken.

De unieke flora en fauna behoren tot de mooiste ter wereld, het heerlijk warme water zijn een ideale broedplaats voor allerlei unieke vissoorten en koraalriffen.

Tags Hurghada | Egypte | Duiken

Duik dieper >>>

 

Duiken op Curaçao (Nederlandse Antillen)

Altijd waaiende passaatwinden, de heerlijke zon en de opzwepende en altijd aanwezige muziek, vaak met dans, geven je vierentwintig uur per dag een vakantiegevoel. Curaçao beschikt over een unieke flora en fauna. Plantensoorten die bijna nergens anders voorkomen en een dierenrijk dat zeer de moeite waard is maken Curaçao ook voor de natuurliefhebber tot een prachtige vakantiebestemming.

 

Een bezoek aan de grotten van Hato, met prachtige druipsteenformaties, muurschilderingen en ondergrondse watervallen, is een indrukwekkende belevenis.

Duik dieper >>>

   

Duiken in Brazilïe (Atlantische Oceaan)

Fernando de Noronha is een geïsoleerde groep tropische vulkanische eilandjes in de zuid-Atlantische oceaan, zo'n 400 km uit de Braziliaanse noord-oostkust. Deze kleine archipel ligt zo'n 4 graden onder de evenaar en is gezegend met een gemiddelde jaartemperatuur van 29 graden celsius. Het grootste van de reeks kleine eilandjes met dezelfde naam als de archipel is slecht 17km² groot en je kan het vergelijken met een groenere versie van een Galapagos eiland. 

De eilandjes zijn eigenlijk de toppen van een reeks onderzeese bergen die vanaf een diepte van 4.000 meter naar omhoog rijzen! Amerigo Vespucci, aan wie het Amerikaanse continent zijn naam te danken heeft, ontdekte de eilandengroep. eeds in 1988 werd 70% van de wateren rond Fernando de Noronha tot Nationaal Onderwater Park uitgeroepen om zo de unieke identiteit van deze eilanden zowel boven als onder water te beschermen.

Duik dieper >>>

   

Duiken in Belize (Caribisch gebied)

Belize, het vroegere Brits-Honduras, is gelegen aan de Caraïbische zee en grenst aan Mexico en Guatemala. Voor de ca. 300 kilometer lange kust liggen het op één na grootste barrièrerif ter wereld en meer dan 200 palmeneilandjes met hagelwitte stranden, de zogenaamde “cayes”. 

Tussen het rif en de kust liggen meer dan 200 cayes , zandige koraaleilandjes, met prachtige duikplekken zoals Blue Hole en Shark Ray Alley. Het vasteland is een paradijs voor natuurliefhebbers met zeer afwisselende landschappen. Langs de kust en in het noorden zijn er veel moerassen en mangroves. In het diepe binnenland komen de toppen van het Mayagebergte tot boven de 1000 meter. Hier ontspringen de vele rivieren die Belize doorkruisen. Het tropisch regenwoud bedekt zo'n 45% van het landoppervlak.

Duik dieper >>>

   

Duiken in Mexico (Caribisch gebied)

Mexico is een kleurrijk land met een bijzonder rijke historie waar je maar niet uitgekeken raakt! Yucatan, het schiereiland aan de oostkant van Mexico, biedt alles voor een perfecte vakantie: aangename temperaturen, witte zandstranden, en uiteraard goede duikmogelijkheden.

Yucatan is de bakermat van de Mayacultuur. Hier vind u talloze overblijfselen van eeuwenoude Mayasteden. Duikers krijgen in Mexico te maken met stromingen. Hierdoor worden vele grote groepen vissen aangetrokken. Je maakt hier voornamelijk stromingsduiken.

Duik dieper >>>